Couch 2 5k

Am gasit o pagina faina, respectiv

The Couch-to-5K Running Plan

si am de gand sa ma apuc de programul de acolo astfel in cat in 9 saptamani – 3 antrenamente pe saptamana sa ajung la cei 5 km. alergati. Istoria ne spune ca reuseam intr-o vreme sa aleg aproape 10 km. Mai precis 9,9 km caci asa era traseul si nu l-am modificat niciodata. Plecam din fata blocului (Berceni, Aleea Niculitel) si alergam pe Emil Racovita, Turnu magurele, Metalurgiei si apoi din nou pe Racovita. Faceam cam trei ture care insumeaza cei aproximativ 9,9 km. Nu stiu ce timp scoteam caci nici nu ma interesa prea tare atunci. Alergam asa de trei ori pe saptamana si in perioada aceea nu aveam loc de munca (eram chiar dupa facultate si aveam timp de toate prostiile).

Asa ca, intentionez ca de luni, 11.01.2010 sa purced la primul antrenament de tipul 1 adica:

5 minute mers alert si apoi alternativ 60 secunde jogging cu 90 secunde mers – TIMP TOTAL 20 minute.

O sa relatez aici evolutiile, timpii, starea mea de spirit si progresul antrenamentelor.

Saptamana 1 – Ziua 1 – 11.01.2010 – am facut-o. Am alergat cam 2 km. din prima zi. Am mers alert cele 5 minute si apoi am alergat 60 cu 90. 60 secunde alergare cu 90 de secunde mers alert. Revenim miercuri, pe 13.01.2010.

Saptamana 1 – Ziua 2 – 13.01.2010 – Cei 2 km. de care ziceam. A fost ok. M-am straduit sa alerg mai alert!

Saptamana 1 – Ziua 3 – 15.01.2010 – azi nu ma simt in apele mele. 🙂

Nu e vorba de “porcina” ci doar ma doare putin gatul. O mica jena dar la frigul de afara si tinand seama ca maine vreau sa plec la munte, nu vreau sa risc. Prefer sa ma folosesc de “no car day” (azi fiind vineri) si sa merg cat mai multi din cei 9 km. dus-intors de la birou. Adunand mersul pe jos de azi cu muntele de maine face mai mult decat W1D3…Ma rog…daca pierd aceasta zi decretez ca voi face doua zile de W1 saptamana viitoare.

Am facut drumul dus spre birou (4,62 km conform Google Earth) in 50 de minute.

Intoarcerea acasa o voi face pe un traseu putin mai lung (5,07 km conform Google Earth) – ar trebui sa se adauge maxim 5 – 10 minute la timpul de dimineata. Oricum, totalul de 9,69 km. de astazi ar fi respectabil pentru prima “no car day”!

Ei bine – NU am putut face doua zile de W1 saptamana asta! De ce? Temperatura a scazut 0 Celsius cam multicel, a nins substantial si e cam complicat sa iesi sa alergi! Asa ca o voi lua chiar de la inceput odata ce se va topi zapada. Adica de la W1D1..Asta este…Ca o mentiune, am mers la munte sambata trecuta. Asa ca miscare am facut!

Am ajuns aproape in iunie, zapada e demult topita si eu tot nu am revenit bine la program. Am incercat. Am iesit de vreo patru-cinci ori si a fost excelent. Pana intr-o dimineata cand am uitat sa pun ceasul sa sune. Si mi-am uitat partenerul de alergat in fata blocului…Mare rusine. Din acea dimineata am luat iar pauza. Daca tot ma las din nou de fumat nu am altceva de facut decat sa ies la alergat. Si sa slabesc…ca iar ma fac de rusine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Life through MY lens