De ce sa NU alegem Autosoft

Anul trecut in Septembrie m-am hotarat sa imi depozitez anvelopele de vara la un “hotel de anvelope”. M-am interesat la colegi, am mai cautat pe net si am decis sa apelez la Autosoft – Sediul din Baneasa. Toate bune si frumoase, mi-au dat jos anvelopele de vara, le-au stocat, le-au montat pe cele de iarna si cu mare bucurie am trecut iarna. A venit vremea sa le incaltam din nou pe cele de vara.

Sun joi la Autosoft. Au un singur numar de telefon in Baneasa, de altfel DOAR unul pentru fiecare punct de lucru. M-am apucat sa sun pe la 12:00. Dupa ce a fost o ora si ceva ocupat, pe la 14:30 s-au hotarat sa raspunda la telefon. Imi zice baiatul ca vineri dupa 12:00 pot sa vin la montaj. S-au mai linistit oamenii si nu mai sunt multe masini…NU se fac programari! tine el mortis sa precizeze. Spun eu ca e rau sa nu faci programari, ca am platit chiria in avans, ca nu se face etc. el nu si nu, ca politica firmei-masii nu ii permite. Pe scurt, nu se poate!

Se face sambata cand fix la ora 9:00, la inceputul programului lor de lucru, ma infiintez la poarta. Agitatie mare mon cher. Vine unul la mine cu un clipboard in mana si zice (mentionez ca era 9 si 2 minute): Sunteti masina 21 si mai aveti de stat inca 3-4 ore. Asta este…Intreb din nou – imi pot lasa rand la Dvs. si ma sunati cu 2 – 3 masini inainte? Ajung in 5 minute ca stau aproape. NU se poate, trebuie sa stati la coada ca toata lumea, si ranjeste tamp la mine. Asta este! Zice el din nou…Promit sa ma intorc seara pe la 16:00, poate sa se elibereze.

Se face ora 15:45 si plec din nou la Autosoft. La 16:00 sunt acolo la care simpaticu’ vine din nou la mine cu clipboard-ul lui de rahat si zice ca ma are 11 masini. La 18:00 fix inchide si ia ultima masina. Sa stau daca vreau dar sa stiu si eu ca ultima masina intra la 18:00 si gata, mai veniti si maine! Protestez ca nu se poate si e inadmisbil insa cu aleasi zambet tamp pe fata ca si de dimineata zice ca “vedeti acolo pe margine, domnii stau de 5 ore si asteapta. Acolo e coada”. Simt cum mi se ridica tensiunea. Simate domn si mari “patroni” de Autosoft, pe vremea Raposatului stateam la coada la benzina cu orele si redescoperim dupa 20 de ani, mama lui de Dumas, ca reinventam coada… Ce sa fac eu ma daca idiotii stau ca oile in turma 5 ore (5 ORE!!) sa isi schimbe cauciucurile. Ce sa fac eu cu voi, daca nu sunteti in stare sa va faceti un sistem de programari, macar pentru clientii vostri, aia care au fost imbecili retarzi sa va lase anvelopele in depozit peste iarna?

De data asta ranjesc eu si declar prompt ca la asemenea sistem si tratament imi iau anvelopele de la ei si o sa le depozitez la altcineva. Speram sa faca ceva “click” si sa inteleaga stimabilii ca nu e bine, ca nu se trateaza cu un client in acest fel si ca, poate, ar trebui sa faca ceva pentru mine dupa doua drumuri facute degeaba. Macar sa imi zica “veniti luni de dimineata ca o rezolvam cumva”. Zau daca ma mai suparam…Dar nu! Imi ia foaia din mana si mergem la seful lui, protestez din nou, si tot ce obtin este ca imi dau cauciucurile inapoi, fara nicio scuza, fara nimic. Ii doare in cot, scurt spus…

Am plecat, fara nicio mila fata de “domnii” care au zacut in tacere la coada 5 ore (isi merita soarta). Cum naiba sa suporti asa ceva? Daca TOTI oamenii de la coada si-ar fi luat anvelopele si ar fi plecat cand li se spunea ca au de stat 3 – 4 ore la coada, nu s-ar fi dus dracu Autosoftu’ si pana la urma ar fi reinventat astia comportamenul decent? Ba da…ca foamea naste oameni civilizati! M-am regrupat la un depozit de anvelope de pe Maica Domnului, aproape de casa. E cu 20 de lei mai mult pe an dar macar s-au purtat frumos. Si-au cerut chiar si scuze ca era o masina in fata mea si nu ma pot trata suficient de repede…Deci se poate…