Noul an

Noul an sa ne aduca…Toti ne dorim ca noul an sa ne indeplineasca diverse dorinte. De cele mai multe ori aceste dorinte sunt pur materiale. Ne dorim o marire de salariu. O noua casa. Mai multi bani. Sa castigam la loto 6/49. Si alte asemenea. Eu pe de alta parte imi doresc ca noul an sa imi aduca o schimbare. O schimbare de atitudine fata de viata si fata de oameni. Mai multa rabdare si puterea de a acumula cat mai multa informatie utila. Imi doresc sincer sa progresez profesional pentru ca o asemenea evolutie mi-ar permite  sa merg inainte cu planurile de pregatire pentru orice eventualitate. Imi doresc ca dupa mai multe incercari sterile sa reusesc in cele din urma sa nu mai fumez. Imi doresc sa urmez cu regularitate un program de pregatire fizica care sa ma ajute sa supravietuiesc. Imi doresc SANATATE. Si asta doresc tuturor. Imi mai doresc DRAGOSTE. Si asta doresc deasemenea tuturor.

Incercati sa fiti mai buni. Incercati sa aveti rabdare cu familia/fiecare dintre prietenii vostri si sa ajutati cat mai mult puteti. Si cand spun puteti nu va puneti nenumarate piedici. Fiti sinceri cu voi si renuntati pe masura posibilitatilor la egoism. Chiar si pentru cei ce nu cred cele 10 porunci pot fi un ghid util de orientare “sociala”. Nu sunt chiar asa de greu de respectat cu putina atentie. Incercati sa nu va infuriati. Recunosc sincer ca la acest capitol sunt absolut dar sper nu iremediabil deficitar.

Daca aveti copii, incercati sa ii apropiati de natura. Inchideti televizorul si obisnuiti-i cu cat mai putin timp la calculator, fara bineanteles sa le creati un handicap fata de ceilalti copii. Dezvoltati-le creativitatea. Stati cat mai mult afara cu ei sa observe animalele, plantele si oamenii. Fie ca obisnuiti sa mergeti la munte sau la mare/delta “pierdeti” vremea cu cat mai multe plimbari. Jucati-va in natura. Afara. Acolo unde se intampla lucrurile ADEVARATE. Dobanditi indemanari si transmiteti aceste indamanari mai departe copiilor dumneavoastra. Invatati impreuna! Nu pierdeti NICIO zi fara sa INVATATI ceva.

One thought on “Noul an”

  1. Imi place sa cred ca daca ne dorim sincer foarte mult sa fim mai buni si mai intelepti pana la urma vom reusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*